Menukaart

Menukaart

Bekijk hieronder onze uitgebreide menukaart

https://www.hetjagershuys.nl/sites/default/files/styles/sitewide/public/IMG_APIC_20150909_155542-300.jpg?itok=aDBiB0I6

ENTREE

DUO VAN VIS | crispy inktvis  à la Jagershuys - limoenmayonaise | zalm - gemarineerd - dressing van mosterd - bruine suiker - dille | komkommer |  10.5

CARPACCIO VAN BOTERVIS | zoet-zuur van venkel & komkommer | salty fingers | rode peper | dille | olijfolie | zeewier kroepoek |  11

STEAK TARTAAR | van Amsterdamse ossenworst | Pata Negra | eendenlever | crostini van  brioche | piccalilly-ijs | 11.5  (ook te bestellen als hoofgerecht + frites 19.5)

RIB EYE ROLLETJES (gerookt) | salad pea | rock chives cress | taugé | sesamolie |  crumble van tomaat | carpacciomayo | 11.5

SALADE | wildzwijn coppa | gegrilde witlof | gekarameliseerde walnoten | peer | dadels |  ctitrus-balsamicodressing | 10.5

TONIJN | tartaar |avocado | zeewier kroepoek | wakame | gerookte sojasaus | 11.5   

POMPOEN | filodeeg | Zwitserse “Belper Knolle” kaas | bieslook | mierikswortel | 9.5

BOSPADDENSTOELENSOEP | crostini crème fraîche-kruiden | 6

 


 

 

https://www.hetjagershuys.nl/sites/default/files/styles/sitewide/public/JAGERSHUYS%20visgerecht%20ala%20_MG_7057.jpg?itok=y938LkAG

HOOFD VIS

GAMBA’S  | wilde gamba’s (ongepeld) | knoflook | citroen | lente ui | limoenmayo | salade | frites | 21.5

VANGST VAN DE DAG | Dagelijks ontvangen wij verse vis van onze leverancier.
Uw gastheer/vrouw informeert u hier over | dagprijs

Veel gerechten grillen wij in onze Mibrasa houtskooloven. De hoogwaardige houtskool, die wij gebruiken zorgt voor een unieke smaak, geur en textuur. Alle vlees, vis en groenten blijven sappig en mals met herkenbare smaken.

 

https://www.hetjagershuys.nl/sites/default/files/styles/sitewide/public/JAGERSHUYS%20biefstuk%20_MG_7106.jpg?itok=tKnKlGYq

HOOFD VLEES

SCHARRELKIPPETJE | poussins | maiskolf | salade | frites| 17.50
Het scharrelkippetje wordt langzaam gegaard en gemarineerd in een mix van verse kruiden, olijfolie en citroen en daarna gegrild in onze Mibrasa houtskooloven.

TOURNEDOS | pancetta | crispy paddenstoelen | knolselderij crème | seizoen groenten| portjus | 24.5    Supplement met gebakken eendenlever 3.5

VELUWSE EENDENBORST | gekarameliseerde peer | seizoen groenten |  zoete aardappelcrème | gevogeltejus | 20.5

HERT | biefstuk | stoofpeer | knolselderij crème | seizoen groenten | cranberryjus | 22.5

SATÉ (geroosterd) | van varkensprocureur | pinda-ketjapsaus | gebakken uitjes | seroendeng gado gado salade | frites | 18

GAMBA’S  | wilde gamba’s (ongepeld) | knoflook | citroen | lente ui | limoenmayo | salade | frites | 21.5

VANGST VAN DE DAG | Dagelijks ontvangen wij verse vis van onze leverancier.
Uw gastheer/vrouw informeert u hier over | dagprijs

NAJAARSSALADE| kibbeling van Beemsterkaas | croutons | little gem sla |  hazelnoten | granaatappel | vijgen | mosterd-honingdressing | 18.5

BURGERS

ANGUS BEEFBURGER | brioche bol | gegrilde paprika | venkelzoetzuur | Old Amsterdam kaas | tomaten relish | aïoli | frites | 17.5

BIETENBURGER | brioche bol | blauwe kaas | perenchutney |crispy uienringen | little gemsla |  groene pepers | zoete aardappel frites | 17.5

 

Veel gerechten grillen wij in onze Mibrasa houtskooloven. De hoogwaardige houtskool, die wij gebruiken zorgt voor een unieke smaak, geur en textuur. Alle vlees, vis en groenten blijven sappig en mals met herkenbare smaken.

https://www.hetjagershuys.nl/sites/default/files/styles/sitewide/public/JAGERSHUYS%20salade_MG_7060.jpg?itok=n-R_Cbdk

HOOFD VEGETARISCH

 Bietenburger | brioche bol | perenchutney |crispy uienringen | little gemsla |  groene pepers | zoete aardappel frites | 17.5

 Najaarssalade| kibbeling van Beemsterkaas | croutons | little gem sla |  hazelnoten | granaatappel | vijgen | mosterd-honingdressing | 18.5                                                                                    

 

https://www.hetjagershuys.nl/sites/default/files/styles/sitewide/public/TIRAMISU%20AARDBEI%20FOTO.JPG?itok=9COctS7b

DESSERTS

PROEVERIJ VAN IJS | diverse ijssmaken | 7.5

FRAMBOZENPARFAIT | Bastogne biscuit |witte chocolade mousse | frambozenschuim | 8

CRÈME BRÛLÉE | gezouten karamelijs | glaasje van Wees “papagaaiensoep” notenlikeur | 8

MOULLEUX CHOCOLAT | chocolade taartje | uit de oven | yoghurt-sinaasappelijs | 8

GEKARAMELISEERDE PEER | Stilton kaas | walnoten | waterkers | 8

Koffie – Espresso – Cappuccino | bonbons | 3 – 3 – 3.2


 


 

 

 

 

 

 

 

 

- Soep | 3.50

- Kaassoufflés | joppie dip | 4.00

- Kipfingers | curry dip | 4.00

- Carpaccio | rund | kaas | rucola | balsamicostroop | 6.00

- Inktvisringetjes | gefrituurd | knoflooksaus | 5.00                       

- Snoepgroenten |  wortel | komkommer | tomaatjes | kerriecrème dip | 4.00

 

- Biefstuk (rundersukade) | groente sticks | zoete aardappelfrietjes |
   pam | 9.50

- Kibbeling van kabeljauwfilet | groente sticks | zoete aardappelfrietjes |
   pam |9.50

- Geroosterde saté | frietjes | pam | 9.50

- Sparerib | smokey sweet barbecuesaus | frietjes | pam | 9.50

- Hamburger | sla | kaas | tomatensaus | frietjes | pam |8.00

- Snackspies | bitterbal | kipnugget | frikandel | frietjes | pam | 8.00
 

PAM = wekpotje met huisgemaakte PerenAppelMoes

 

- Pizza Hawaii | verse ananas | 8.00

- Pannenkoek | poedersuiker - stroop | verrassing | 8.00

 

- Dierenbeker | vanille-ijs | slagroom | 3.50

- Dame Blanche | vanille-ijs | chocosaus | slagroom | 3.50

- Puntzak Churros | gefrituurde pannenkoekreepjes | chocodip | poedersuiker | slagroom | 3.50

https://www.hetjagershuys.nl/sites/default/files/styles/sitewide/public/PAAS%20HT%202016.jpg?itok=wmvlGGWT

Een gezellige middag met een 'Engels' tintje in de Bossen van Zeist....?

U kunt iedere middag genieten van onze uitgebreide High Tea. Voor de High Tea vragen wij u (tijdig) van te voren te reserveren!!  Tevens kunt u iedere middag (behalve zaterdag/op aanvraag) ook heerlijk lunchen in het Alakart-restaurant vanaf 12.00 uur; bekijk hier onze lunchkaart
Met een HIGH TEA bij het Alakart Restaurant van ‘t Jagershuys wordt uw verjaardag, afscheid, vrijgezellendag, familiedag of gewoon met vrienden pas echt bijzonder. Met z’n tweeën of meer, uw gasten aantal kent bij ons geen grenzen. In het restaurant, buiten op de waranda of op onze bovenverdieping, u heeft gegarandeerd een heerlijke middag. U nodigt uit en wij verzorgen uw gasten!

HIGH TEA:

Wat kunt u verwachten? Een compleet verzorgde verwenmiddag met onbeperkt diverse theesoorten en koffie in buffet, waarbij u aan tafel in 3 gangen geserveerd krijgt:

- Soepje "en flute"geserveerd

- Sandwiches carpaccio met rosbief, oude kaas, pijnboompitten, uitjes, pestospread;
- Sandwiches met tomatenjam, komkommer en romige Briesmeerkaas;
- Sandwiches met gerookte zalm en eiersalade
- Hartige hapjes: pastei met ragout, groenten quiche
- Scones uit de oven met confiture en clotted cream

- Muffins vers uit de oven, koekjes
- Chocolaatjes, slagroomsoesjes, macarons

Voor de kinderen extra:

limonade  
sandwiches met: gekleurde muisjes en chocopasta

Wilt u als aperitief een feestelijk glas Prosecco? Per glas 5,50.

Heeft u nog aanvullende of verdere wensen voor de High Tea, dan horen en bespreken wij dat graag met u.

Reserveren en kosten:
Reserveer tijdig voor de High Tea bij ‘t Jagershuys. Voor reserveren of specifieke vragen over de High Tea,  kunt u bellen 030 – 6913013. Wij zijn alle dagen met uitzondering van de maandag dagelijks te bereiken tussen 11.30 en 22.00 uur. U kunt eventueel ook via onze site reserveren voor de High Tea.

Prijs Jagershuys High Tea 19,50 per persoon (incl. gewone koffie & thee)(excl. overige dranken)

Speciaal voor kinderen t/m 12 jaar serveren wij een High Tea voor 10.00 per kind.

Wij serveren High Tea tussen 12.00 – 16.00 uur.

Voor de High Tea vragen wij u van te voren (tijdig) te reserveren!!

https://www.hetjagershuys.nl/sites/default/files/styles/sitewide/public/IMG_1893.JPG?itok=AT3naRxE

BARBECUEN BIJ ’T JAGERSHUYS IN DE ZEISTER BOSSEN….!
Is de temperatuur buiten nou boven of onder nul, u kunt bij ons altijd terecht voor een overheerlijke barbecue. Wij verzorgen de barbecue voor u tot in de puntjes, zodat u en uw familie, vrienden, bedrijf, zakenrelaties, collega’s of …………….. volop kunnen genieten van heerlijk geroosterd vlees en/of vis van de grill. U kunt barbecueën vanaf 20 tot maximaal 120 personen.

Voor de barbecue heeft u de keuze uit vlees en/of vis. Voor gasten, die geen vlees en vis eten is er een vegetarische barbecue. U dient dit wel door te geven bij reservering. De barbecue bestaat uit:

VLEESBARBECUE
- biefstuk - satéspies - pampassteak - hamburger - worst - schaslickspies
Bij de vleesbarbecue gaan wij uit van 4 soorten vlees per persoon en maken van alle vleessoorten een totale mix.
Voorbeeld: 30 pers x 4 stuks = 120 : 6 soorten = 20 van elk. Wanneer u een andere verdeling wenst is dat mogelijk.

VISBARBECUE
- zalmfilet - visspies - gamba’s

KINDERBARBECUE
- hamburger – worstje – spiesje met balletjes gehakt


De barbecue wordt in buffetvorm gecompleteerd met warme - en koude sauzen, rauwkostsalades, aardappelsalade, fruitsalade, frieten, breekbrood en kruidenboter.
Informatie, reserveren en kosten:
Prijs voor de Jagershuys vleesbarbecue / visbarbecue 24,50 per persoon. De kinderbarbecue 12,50 per kind t/m 12 jaar.

Wanneer u de barbecue wilt uitbreiden met een voor en/of nagerecht, dan geldt dat voor alle gasten hetzelfde voor- en nagerecht besteld moet worden. Voor de keuze van een voor- en nagerecht kunt u eventueel een keuze maken uit de dinerkaart van het Alakart-restaurant. Wij adviseren graag met het maken van uw keuze.
Wanneer u een barbecue menu samenstelt, dient uiterlijk 4 dagen voor de gereserveerde datum het door u gekozen menu bij ons bekend te zijn.
Het is niet mogelijk om op de avond zelf een keuze te maken uit de barbecue en voor en/of nagerecht.
Alleen bij 50 of meer personen is het mogelijk, als het gezelschap niet zelf wil grillen, dat één van onze koks dat voor het gezelschap verzorgd. Kosten 75,00.
Mocht u toch nog aanvullende of andere wensen hebben, dan horen wij dat graag van u.

https://www.hetjagershuys.nl/sites/default/files/styles/sitewide/public/JAGER_MG_3841.jpg?itok=Dpgm6T4t
Komt u gezellig borrelen in onze lounge of in de serre of bij de openhaard met een lekker hapje erbij?     
Breekbrood met gezouten boter, aïoli en olijven  3,50
Kaas van Reypenaar met appelstroop  6,00
Bordje dun geneden Coppa di Parma ham  9,50
Ossenworst met augurkjes, zilveruitjes, mosterd  6,00
Amsterdamse bitterballen, 8 stuks, grove mosterd  6,00
Garnalenkroketjes, 6 stuks, cocktailsaus  6,00
Hollandse bittergarnituur, 10 stuks, frikadel, bitterbal, kaassoufflé, kipvinger  9,00
Crunchy chicken bites, 6 stuks, chili dip  6,00
Japanse torpedo garnalen in broodkruim, 4 stuks, chili dip  6,00
Thaise loempiarol gevuld met pittige kip, 3 stuks 4,50
Bordje krokant gefrituurde (huisgemaakt) calamaris, aïoli, citroen  8,50
Warme Nacho’s, guaqamole, crème fraîche, chilisaus  4,00
Jagershuys plateau borrel mix warm & koud  17,50
Wanneer u aanvullende of andere wensen heeft met betrekking op ons borrel-assortiment, dan overleggen wij dat graag met u.  

Social Menu Level 1