Lekker er op uit in het Zeisterbos

Het Zeisterbos is een bijzonder oud bos. De bosbodem is rijk begroeid met ondermeer salomonszegel, blauwe bosbes, lijsterbes en kamperfoelie. Al wandelend zult u merken dat deze begroeiing een grote aantrekkingskracht heeft op vogels. Met een beetje geluk spot u een gekraagde roodstaart, bosuil, goudhaantje of een glanskop.

Wandelen in het Zeisterbos

Er zijn twee gemarkeerde routes:

Er is één beschreven wandeling:

Ingang
Parkeerplaats restaurant ‘t Jagerhuys, Jagersingel 15, Zeist, of Parkeerplaats direct aan het begin van de Prins Bernhardlaan in Zeist.

Mountainbiken in het Zeisterbos

Alleen op de daarvoor beschikbare route: Mountainbikeroute Zeisterbos.

  • Afstand:  16,8 km
  • Route: Gemarkeerd met houten palen met daarop in rood het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).
  • GPS-track downloaden op www.mtbroutes.nl

Vertrekpunt
Pannenkoekenrestaurant ‘t Jagershuys, Jagersingel 15 in Zeist

Indien u deze route wilt fietsen, dient u in bezit te zijn van een MTB-vignet. Kijk voor meer informatie op www.mtb-utrechtseheuvelrug.nl

Honden
In het Zeisterbos mogen honden los, mits ze onder appel staan. Houd rekening met andere bezoekers.

Paardrijden

Er lopen diverse ruiterpaden vanuit de Kozakkenput en de Krakeling door het Zeisterbos en boswachterij Austerlitz. De routes vindt u op www.ruiterenenmennen.nl.

Rolstoelwandelpad

Voor rolstoelgebruikers heeft het Utrechts Landschap rond en in de nabijheid van restaurant ‘t  Jagershuys de paden rond de vijver en het groene laantje geschikt gemaakt voor rolstoelgebruikers. U kunt vanaf het nieuwe parkeerterrein bij ’t Jagershuys met de rolstoel bij de informatiezuil bij de entree van het pannenkoekenrestaurant het groene laantje en de paden rond de vijver bereiken. Ook vanaf het Diaconessenhuis (ziekenhuis) kunt u bij de Manenschapen het Zeisterbos in met de rolstoel.

Boswachter
Rob Veenbrink